KAKO PRAVILNO POSUŠITI ZELIŠČE?

Komu je namenjeno: otrokom, odraslim, nabiralcem in ostalim ljubiteljem zelišč
Čas trajanja: predviden čas trajanja je 3 ure
Čas izvedbe: po dogovoru, med 1.5. in 31.8.

Teme delavnice:
– priprava zelišč na sušenje
– dodelava zelišč pred sušenjem,
– tipi in tehnike sušenja zelišč,
– sušenje zelišč,
– postopke dodelave po sušenju.

Način usposabljanja: 30%teoretično in 70% praktično.
Število udeležencev: do 10
Izvajalci: zeliščna kmetija KALAN,
Kraj izvedbe: Kalobje, Podlešje 12, ali v vašem kraju, če je oblikovana skupina,
Cena delavnice: 45,00 €/osebo,

Opombe: priporočljiva primerna obutev in oblačila za hojo v naravi, košara, nož in škarje.

Komu je namenjeno: otrokom in odraslim ljubiteljem zelišč,
Čas trajanja: predvidoma traja 3 ure,
Čas izvedbe: po dogovoru, med 15.3. in 10.5.

Tema delavnice:
– vrste zavarovanih prostorov,
– setvene plošče in lončki, substrati, sredstva za razkuževanje, dognojevanje in zaščito,
– semena najpogosteje uporabljenih zelišč v Sloveniji,
– načini razmnoževanja in presajanje,
– vegetativni in generativno razmnoževanje.


Način usposabljanja: 30% teoretično in 70% praktično,
Število udeležencev: do 10,
Izvajalci: zeliščna kmetija KALAN,
Kraj izvedbe: Kalobje, Podlešje 12, ali v vašem kraju, če je oblikovana skupina,
Cena delavnice: 45,00 €/osebo,
Opombe: posejano in presajeno zelišče udeleženci odnesejo domov.


Deli z drugimi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Drugi dogodki