VZGOJIMO SI SVOJO ZELIŠČNO SADIKO

30,00

Pomlad je čas, ko se začenja novo življenje. Peti začnejo ptički in prebujati se začnejo rastline. Tudi nam ne da miru in zato začnemo brkljati po vrtu. Velikokrat smo razočarani, ker nam je čez zimo ugasnilo življenje te ali one rastline.

S to delavnico imate priložnost, da se naučite, kako si lahko sami vzgojite svojo rastlino. Velikokrat kdo premišljuje: »Saj ni zahtevno vzgojiti sadiko – v zemljo posadiš seme, ga pokriješ in raste«. Pa to res drži? Žal ne, različne rastline imajo tudi različne načine kalitve, npr. nekatere potrebujejo za kalitev sonce, spet druge kalijo v temi. Velikokrat se nam poraja vprašanje, ali smo seme sploh dovolj globoko posejali? Na ta in še mnoga druga vprašanja bomo predebatirali v delavnici VZGOJIMO SI SVOJO ZELIŠČNO SADIKO.

Ker smo mnenja, da se najbolje naučimo, če nekaj praktično doživimo, boste semena sami posejali. Poleg sajenja se bomo na delavnici naučili, kako razmnožujemo rastline z grebeničenjem in delitvijo korenin, da boste lahko iz stare sadike vzgojili novo mlado.

Tema delavnice:

  • setvene plošče in lončki, substrati, sredstva za razkuževanje, dognojevanje in zaščito,
  • semena najpogosteje uporabljenih zelišč v Sloveniji,
  • načini razmnoževanja in presajanje,
  • vegetativni in generativno razmnoževanje
  • vrste zavarovanih prostorov.

Kako bo delavnica potekala?

Ker delavnic žal ne moremo izvajati v živo, kot je bilo to v navadi poprej, bomo delavnico izvajali preko Zoom-a. Dva dni pred delavnico boste po pošti prejeli paket, ki bo vseboval: plato za sejanje, zemljo in semena. Lahko posejete tudi svoja semena, za katera niste popolnoma prepričani, kako jih posejati.

Kdaj bomo delavnico izvedli?

Delavnica bo trajala cca. 2 ure in je plod našega 25. letnega aktivnega delovanja na področju zeliščarstva in pridelave zelišč.

Delavnico bomo izvedli 23.4.2021, ob 18:00.

Do kdaj imete čas, da se prijavite?

Prijave zbiramo do 20.4.2021.

Po plačilu delavnice boste preko elektronske pošte prejeli mail, na katerem bodo vse nadaljnje informacije.

Za več informacij nam pišite na mail: info@zelisca-kalan.si